Producenci
Drewniana deska do krojenia - jak o nią dbać?
Drewniana deska do krojenia - jak o nią dbać?

Niezastąpiona w każdej kuchni, lekka i wygodna w użytkowaniu: drewniana deska to krojenia znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie przyrządzamy posiłki. W jaki sposób o nią dbać, aby jak najdłużej zachowała swoje walory? Jaki rodzaj będzie odpowiednio wytrzymały? Czy konserwacja jest konieczna? Przekonajmy się!

czytaj całość »
Garnki stalowe – wady i zalety
Garnki stalowe – wady i zalety

Naczynia do gotowania ze stali nierdzewnej cieszą się w kuchniach ogromną popularnością. Wynika to nie tylko z wytrzymałości materiału, ale także ogromnej wygody użytkowania. Gotowanie przy użyciu garnków sprawi mnóstwo radości nie tylko doświadczonym kucharzom, ale także amatorom domowych kulinariów.

czytaj całość »
Sztućce - przechowywanie, konserwacja, wybór
Sztućce - przechowywanie, konserwacja, wybór

Przywiązujemy wagę do dbania o naczynia do gotowania, a jednocześnie zapominamy o kuchennych przyrządach, bez których jedzenie nie należałoby do tak przyjemnych czynności. Sztućce również wymagają pielęgnacji. Ich wygląd, a co za tym idzie, estetyka i funkcjonalność zależą od tego, w jaki sposób je czyścimy oraz przechowujemy.

czytaj całość »
Patelnie grillowe - zalety, sposób wykorzystania, pielęgnacja
Patelnie grillowe - zalety, sposób wykorzystania, pielęgnacja

Uwielbiamy smak grillowanych dań! Mięsa, warzywa, a nawet owoce zyskują dzięki nim oryginalny smak oraz aromat, któremu trudno się oprzeć. Nie zawsze mamy możliwość przyrządzenia takich potraw – jednym z czynników, który nas ogranicza, jest pogoda. Istnieje jednak praktyczne rozwiązanie, dzięki któremu przyrządzanie zdrowych dań bez dodatku tłuszczu jest możliwe: to patelnie grillowe.

czytaj całość »
Naczynia żeliwne - zalety użytkowania
Naczynia żeliwne - zalety użytkowania

Komu zależy na szybkim, efektywnym i zdrowym gotowaniu, ten z ogromną satysfakcją korzysta na co dzień z naczyń żeliwnych. Choć wyglądem nawiązują do kulinariów sprzed wieków, nie należy dać się zwieść temu wrażeniu. Garnki i patelnie wyprodukowane z tak wytrzymałego tworzywa to doskonały wybór zarówno dla profesjonalistów, jak i amatorów gotowania.

czytaj całość »
Jak korzystać z patelni stalowych? Wady i zalety użytkowania.
Jak korzystać z patelni stalowych? Wady i zalety użytkowania.

Amatorzy klasycznego gotowania nigdy nie przejdą obojętnie obok stalowej patelni. Jest to przyrząd, który wymaga kilku wyrzeczeń. Jednak cierpliwe podejście, doza stanowczości i dobra znajomość kulinarnych tajników sprawią, że przyrządzanie dań przy jej użyciu będzie naprawdę przyjemne.

czytaj całość »
Powłoki nieprzywierające w patelniach i garnkach
Powłoki nieprzywierające w patelniach i garnkach

Wszyscy amatorzy gotowania, którzy przerzucili się ze zwykłych patelni i garnków na te nieprzywierające doskonale wiedzą, że to jak przesiąść się z trabanta do całkiem niezłego sportowego samochodu. Przygotowywanie potraw okazuje się znacznie łatwiejsze: jedzenie nie przywiera do dna, tłuszcz nie odpryskuje, a samo danie prezentuje się atrakcyjniej.

czytaj całość »
Noże – jak użytkować, przechowywać, dbać o nie
Noże – jak użytkować, przechowywać, dbać o nie

Zastanów się przed chwilę: bez którego akcesorium nie wyobrażasz sobie gotowania? Z pewnością będzie to nóż – poręczny i ostry. Potrzebny zarówno do krojenia warzyw, jak i filetowania mięsa, stanowi podstawowe wyposażenie kuchni.

czytaj całość »
Zalety używania naczyń miedzianych
Zalety używania naczyń miedzianych

Naczynia miedziane powstały wieki temu. Już za czasów prehistorii ich zalety były docenione przez wielkie grono kucharzy, a niektóre zakłady produkujące jedzenie wykorzystują je do tej pory.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl