Ceramiczna ostrzałka do noży, 12.5 cm, czerwony, CS Kochsysteme TROMSO

Ceramiczna ostrzałka do noży, 12.5 cm, czerwony, CS Kochsysteme TROMSO
  • Spróbuj mnie!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin roboczych
Cena: 69,30 zł 99,00 zł 69.30
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: CS Kochsysteme
Kod produktu: 039011

Opis

Nawet ostrza ze stali nierdzewnej mogą z czasem stracić swoją ostrość i tu z pomocą przychodzi ceramiczna ostrzałka CS Kochsysteme TROMSO, która sprawi, że noże w Twojej kuchni będą cały czas w dobrej formie.

Ostrzałka TROMSO została wykonana z wytrzymałego tworzywa sztucznego i wysokiej jakości prętów ostrzących, dodatkowo, dzięki przyssawce umieszczonej w podstawie oraz antypoślizgowej powłoce, ostrzałka podczas ostrzenia zawsze stoi stabilnie na powierzchni roboczej, aby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo podczas pracy.

Ceramiczna ostrzałka do noży TROMSO CS Kochsysteme dzięki swojej wygodnej konstrukcji będzie z pewnością stanowiła pomocne narzędzie w Twojej kuchni, które umożliwi naostrzenie starszych, stępionych już noży, jeśli tylko zajdzie taka potrzeba.  


Atuty produktu:

  • Ostrzałka dwustopniowa – kąt ostrzenia 20°
  • Ostrzałka wykonana z wysokiej jakości prętów ostrzących (kamieni ceramicznych i karbidu) oraz tworzywa sztucznego
  • Antypoślizgowa podstawa oraz przyssawka w podstawie uruchamiana za pomocą małej dźwigni, gwarantuje bezpieczną i precyzyjną pracę
  • Wygodna i łatwa w obsłudze
  • Nadaje się do ostrzenia noży ze stali nierdzewnej o niskiej twardości wyłącznie o gładkich krawędziach i z dwustronnym ostrzem

 

Sposób użycia:

  1. Przed użyciem ostrzałki dobrze oczyść i wysusz nóż .
  2. Ostrzałkę połóż na czystej, gładkiej i stabilnej powierzchni, uruchom przyssawkę, upewnij się czy ostrzałka stoi stabilnie i trzyma się podłoża.
  3. Nóż w czasie ostrzenia trzymaj pod kątem około 20 stopni.
  4. Do ostrzenia noża użyj pierwszego modułu (1 – karbid), do szlifowania, drugiego (2 – ceramika).
  5. Ostrze noża przeciągaj przez pręty ostrzące w kierunku od rękojeści do końca ostrza, delikatnie dociskając. Kontynuuj robienie tego drugą stroną noża, aż poczujesz, że nóż jest wystarczająco ostry.
  6. Unikaj zbyt długiego i częstego ostrzenia noża, ponieważ w rezultacie zetrzesz ostrze lub je porysujesz. Aby uzyskać najlepszy efekt, raz w miesiącu przy nożach używanych często lub raz na kilka miesięcy przy nożach rzadko używanych, przesuń nóż około 5-7 razy przez pręty ostrzałki.
  7. Po użyciu ostrzałkę oczyść wilgotną ściereczką lub miękką szczoteczką. Ostrzałki nie myj pod bieżącą wodą.
  8. Nóż po ostrzeniu dokładnie umyj i wysusz przed kontaktem z żywnością, ponieważ podczas szlifowania wokół noża zgromadzą się drobne cząsteczki metalu.
  9. Ostrzałka nie nadaje się do noży o ząbkowanej lub falistej krawędzi.
  10. Rekomendowana do noży o niskiej twardości ostrza.
  11. Odpowiednia do noży tylko z ostrzami dwustronnymi.



Wymiary:

12,5 x 7 cm


Dodatkowe informacje:

Materiał: karbid, kamienie ceramiczne, tworzywo sztuczne
Zmywarka: NIE
Gwarancja: 2 lata
Produkcja: CS Kochsysteme by Carl Schmidt Sohn

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl