Inni kupili również
Producenci

Ceramiczna ostrzałka do noży, 19 cm, czarny, CS Kochsysteme TROMSO

Ceramiczna ostrzałka do noży, 19 cm, czarny, CS Kochsysteme TROMSO
  • Spróbuj mnie!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny robocze
Cena: 58,00 zł 69,00 zł 58.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: CS Kochsysteme
Kod produktu: 029791

Opis

Nawet ostrza ze stali nierdzewnej mogą z czasem stracić swoją ostrość i tu z pomocą przychodzi ceramiczna ostrzałka CS Kochsysteme TROMSO, która sprawi, że noże w Twojej kuchni będą cały czas w dobrej formie.

Ostrzałka TROMSO wykonana z wytrzymałego tworzywa ABS, posiada wysokiej jakości pręty ostrzące, dodatkowo zaopatrzona została w ergonomiczny i stabilny uchwyt, który dzięki swojej długości pozwala trzymać dłoń z dala od ostrza. Podstawa ostrzałki jest antypoślizgowa, aby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo podczas ostrzenia.

Ceramiczna ostrzałka do noży TROMSO CS Kochsysteme dzięki swojej wygodnej konstrukcji będzie z pewnością stanowiła pomocne narzędzie w Twojej kuchni, które umożliwi naostrzenie starszych, stępionych już noży, jeśli tylko zajdzie taka potrzeba.


Atuty produktu:

  • Ostrzałka dwustopniowa – kąt ostrzenia 20°
  • Ostrzałka posiada wysokiej jakości pręty ostrzące (kamienie ceramiczne i karbid) oraz obudowę z tworzywa ABS
  • Bardzo wygodny, antypoślizgowy, długi uchwyt – bezpieczeństwo podczas ostrzenia
  • Antypoślizgowa podstawa gwarantuje stabilność ostrzałki podczas pracy
  • Wygodna i łatwa w obsłudze
  • Nadaje się do ostrzenia noży ze stali nierdzewnej o niskiej twardości wyłącznie o gładkich krawędziach i z dwustronnym ostrzem

 

Sposób użycia:

  1. Przed użyciem ostrzałki dobrze oczyść i wysusz nóż .
  2. Ostrzałkę połóż na prostej i stabilnej powierzchni, jedną ręką przytrzymaj, a w drugiej trzymaj nóż pod kątem około 20 stopni.
  3. Do ostrzenia noża użyj pierwszego modułu (coarse – karbid), do szlifowania użyj drugiego stopnia (fine – ceramika).
  4. Ostrze noża przeciągaj przez pręty ostrzące w kierunku od rękojeści do końca ostrza, delikatnie dociskając. Kontynuuj robienie tego drugą stroną noża, aż poczujesz, że nóż jest wystarczająco ostry.
  5. Unikaj zbyt długiego i częstego ostrzenia noża, ponieważ w rezultacie zetrzesz ostrze lub je porysujesz. Aby uzyskać najlepszy efekt, raz w miesiącu przy nożach używanych często lub raz na kilka miesięcy przy nożach rzadko używanych, przesuń nóż około 5-7 razy przez pręty ostrzałki.
  6. Po użyciu ostrzałkę oczyść wilgotną ściereczką lub miękką szczoteczką. Ostrzałki nie myj pod bieżącą wodą.
  7. Nóż po ostrzeniu dokładnie umyj i wysusz przed kontaktem z żywnością, ponieważ podczas szlifowania wokół noża zgromadzą się drobne cząsteczki metalu.
  8. Ostrzałka nie nadaje się do noży o ząbkowanej lub falistej krawędzi.
  9. Rekomendowana do noży o niskiej twardości ostrza.
  10. Odpowiednia do noży tylko z ostrzami dwustronnymi.



Wymiary:

19 x 5 x 6 cm


Dodatkowe informacje:

Materiał: karbid, kamienie ceramiczne, tworzywo sztuczne
Zmywarka: NIE
Gwarancja: 2 lata
Produkcja: CS Kochsysteme by Carl Schmidt Sohn

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl